Kwaliteit vanaf het begin.

Om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van foodretailers is onze topprioriteit de compromisloze kwaliteitsborging van onze producten in de hele toeleveringsketen. Dit is het doel dat we elke dag bereiken.

Het is ons doel om de productveiligheid en kwaliteit te waarborgen, in samenwerking met onze jarenlange en gecertificeerde leveranciers. Hiervoor rekenen wij op uitgebreide residubewaking, uitgebreide interne en externe kwaliteitscontroles en competente advisering van onze leveranciers over gewasbescherming en teeltmethoden.

Om dit te kunnen garanderen, werken de adviseurs en landbouwingenieurs van onze kwaliteitszorg nauw samen met onafhankelijke voedsellaboratoria. Daarnaast zorgen we voor de gedocumenteerde traceerbaarheid van elke individuele batch naar het veld. En we verfijnen voortdurend gerichte maatregelen voor procesoptimalisatie, samen met telers en exporteurs.

Strenge kwaliteitscontroles in de hele toeleveringsketen

Nauwe samenwerking met onafhankelijke testlaboratoria

Gedocumenteerde traceerbaarheid van alle batches naar het veld

 Certificeringen.

Deze certificeringen verwachten en/of verlangen wij van onze leveranciers. Wij zorgen voor uniforme kwaliteitsnormen als basis voor een hoge productkwaliteit.

GLOBALG.A.P. draagt zorg voor een goede ontwikkeling, implementatie, verbetering, integriteit, transparantie en harmonisatie van de certificaten. GlobalG.A.P. werkt samen met meer dan 2.000 gekwalificeerde inspecteurs en auditoren en 155 certificatie-instellingen, die neutrale telersaudits uitvoeren en certificaten afgeven. De aanvullende GRASP-module helpt telers bij het opzetten van een goed sociaal beheer in hun landbouwbedrijven.

De International Featured Standard Food is ontwikkeld door de leden van de Duitse Retailfederatie (HDE) en van de Franse Groothandel en Retailfederatie (FCD). IFS Food controleert de naleving van specificaties met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid bij de productie bij eigen merken.

De BRC Global Standard Food specificeert de veiligheids-, kwaliteits- en operatiecriteria die voedingsmiddelenfabrikanten moeten behalen om te voldoen aan alle wettelijke bepalingen en consumentenbeschermingsvoorschriften. BRC eist de implementatie van het HACCP-systeem en is een voorwaarde voor onder meer het op de Britse markt brengen van de producten.

De Fairtrade-normen zijn de voorschriften waaraan organisaties van kleine boeren, plantages en bedrijven zich moeten houden, in de hele waardeketen. Ze bestaan uit sociale, ecologische en economische criteria om de duurzame ontwikkeling van de producentenorganisaties in de ontwikkelingslanden en de opkomende landen te verzekeren.